dijous, 30 de setembre del 2010

Som realment sers intel·ligents?

Des de fa segles, es diu que els sers humans som els sers intel•ligents del planeta Terra. Però ja em perdonareu si jo ho poso en dubte doncs, cada vegada més i sempre segons la meva manera de veure les coses, no veig per enlloc la verdadera intel•ligència del sers humans ja que cada vegada més demostrem ser menys intel•ligents i més autodestructius amb nosaltres mateixos i amb tot allò que ens envolta. Crec, sempre des del meu punt de vista, que massa sovint ens deixem emportar pel gran mal del nostre temps que és el consumisme deixant enrere el que de veritat és important que no és res més que el sentir-nos bé en nosaltres mateixos que, de fet, és el que realment ens fa feliços.

Per desgràcia, ja no ens sentim feliços amb les coses senzilles que ens dóna la vida. Per sentir-nos bé necessitem coses que ens van destruint de mica en mica, com les drogues o l’alcohol. Ja no en tenim prou en satisfer els nostres desitjos sexuals amb la persona que estimem, que són una cosa totalment natural, i els canviem per desitjos tan destructius com els abusos sexuals, per no parlar dels abusos a innocents infants.

Els nostres valors de les coses els mesurem més per l’interès econòmic, que és el que realment ens importa cada vegada més, i ens oblidem d’allò que realment podria fer-nos feliços i ens decantem més per allò que volem que pensin els altres de nosaltres que no pas pel que de veritat nosaltres desitgem.

Una de les moltes coses que em fan pensar així és, per exemple; quan una parella pensa en tenir fills. El primer que es plantegen és: aquest és el moment adequat? Perquè, és clar, estan pagant la hipoteca, canviant el cotxe, etc, i avui en dia tenir un fill costa molts diners i, a més, estaran molt lligats i no podran sortir lliurement com fins ara tot i que poden deixar el fill amb els avis.

Jo sé el que és tenir fills doncs he tingut la sort de tenir-ne tres i us puc dir que els fills es tenen perquè el nostre cos, per naturalesa, ho desitja i és una cosa natural que omple de satisfacció la nostra vida. Molt més que una casa nova, un cotxe, o qualsevol altra cosa.

És cert que s’ha de pensar bé això de tenir fills. Però alhora de pensar-s’ho no s’han de valorar tan les coses superficials que acabo d’anomenar sinó si el vostre cor i vosaltres ho desitgeu. És ben cert que tenir fills comporta molts sacrificis, sí, és ben cert. Però no us podeu ni imaginar les satisfaccions emocionals que podeu sentir al llarg de la vostra vida gràcies als fills. I, per suposat, sigueu vosaltres qui pugeu els vostres fills. No deixeu que siguin els altres els que vegin com somriuen per primera vegada o els que sentin les seves primeres paraules. Tingueu molt clar que de vegades us faran plorar de pena. Però moltes altres vegades us ompliran el cor de joia. L’únic que us ha d’importar és que el vostre fill, si desitgeu tenir-ne, tingui una bona qualitat de vida i deixeu de pensar tant en tenir un bon nivell de vida.

També vull deixar clar que aquesta és una decisió que ha de prendre cada persona per sí mateixa. Però, per favor, siguem intel•ligents. No penseu tan en les coses materials que mai perduren en el temps i deixeu-vos emportar pels sentiments naturals de la vida. D’aquesta manera sí que sereu sers intel•ligents.

Una altra de les coses que posen en dubte la nostra intel•ligència és la nostra manca de comunicació ja que cada cop ens tanquem més en nosaltres mateixos. Cada cop és més freqüent que al planeta Terra hi hagi més persones. Però, al mateix temps, les persones cada cop se senten més soles. Cada cop hi ha més suïcidis sense que aparentment hi hagi un motiu que els justifiqui. Algunes dones i alguns homes son maltractats física i psicològicament. Cada vegada hi ha més contaminació i cada vegada som tots plegats menys civilitzats.

Per favor, demostrem que realment som sers intel•ligents i fem tots plegats d’aquest món un món millor. Perquè sinó ens destruirem a nosaltres mateixos i a aquest planeta Terra que ens pertany a tots nosaltres sense distinció de sexes ni de races.
...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada